Historia

Hur började det? Prolongs historia i korthet.

Historik

Prolong Super Lubricants, ett märke från GoldenWest Lubricants, Inc., är det perfekta exemplet på en amerikansk framgångssaga. I början av 1990-talet, startade grundarna företaget på baksidan av en liten butik, packade produkten själva. Idag har miljontals flaskor av Prolong produkter sålts över hela världen. Trots den snabba tillväxten, behåller bolaget sin invanda entreprenörsanda och gräsrotskontakt med kunderna. Företaget stödjer också en filosofi som god samhällsmedborgare genom att bidra till en rad olika samhälls-och serviceorganisationer, särskilt de med inriktning på ungdomar.

År 1989 var ett amerikanskt patent beviljat för Anti-Friction Metal Treatment (AFMT™) formel, som bekräftar att det inte finns några andra olja tillsatser som liknar Prolongs produkter. Denna revolutionerande teknik är effektiv och unik, den interagera sig med metallytor genom en avancerad kemisk process för att bilda en skyddande molekyl buffert mellan metalldelar. Resultatet: En dramatisk minskning av friktion och värme på ställen där extrem metall mot metall-kontakt finns, precis där det behövs som mest för bättre skydd och prestanda.

Tidigt i sin inledning, var Prolong tekniken på prov i stora industriella och tillverknings industrier såsom den massiva DeBeers guld-och diamantgruvorna i South Africa, koppargruvorna i Chile, och den kommersiella / industriella utrustning som finns i Detroit-typ i bil anläggningar. Smörjning med Prolong produkterna hjälper till att optimera produktionen och minska drift overhead och kostsamma driftstopp.

Den överlägset mest synliga och dramatiska arenan för Prolong att "visa sina grejer" har varit inom motorsportvärlden. Vid de mest krävande förhållanden och skeptiska blickar av de bästa förarna, mekaniker och stallchefer i världen, där har Prolong produkter bidragit att bli vinnare när den rutiga flaggan faller! Í NASCAR, NHRA, IHRA, och Indy Racing League har racingstall förlitat sig på Prolong produkter för över ett decennium.

Det var först året 1996 som Prolong nådde den genomsnittliga bilägaren genom den exceptionellt effektiva "Million Dollar Challenge" TV informations video som presenterade den oförglömliga "sand i motor "demonstration och kör en röd Viper runt Willow Springs banan i stekande hetta i södra Kalifornien öknen. Den halvtimme showen sändes över 100.000 gånger och fick häpnadsväckande erkännande och respons.

En stormflod av konsumenternas efterfrågan följde den framgångsrika debuten för Prolongs informations video. Större återförsäljare var angelägna om att få Prolong produkter till försäljning. snart kunde alla som brydde sig om bilen de körde gå in till populära butiker för att köpa Prolong. Och de gjorde det!

Vid denna tidpunkt började kommersiella lastbil ägare och Åkerier även att kräva Prolong produkter för sina tunga lastbilar och riggar. Fördelarna med att använda Prolong produkterna var så stora för denna ryggrad av Amerikansk industri, som kämpar för att öka prestanda, minska kostnaderna och tjäna en och annan cent per mil att Prolong blev ett måste.

Strax efter att Prolong produkterna började synas på amerikanska butikshyllor, blev de också märkta för konsumenterna i norr och söder om USA gränser, och säljs nu över hela världen, från Kina till Chile, Afrika till Europa. Företagets internationella expansion har verkligen tagit fart eftersom både bil-och industrikunder upptäcker fördelarna med AFMT teknik utomlands.

Företaget är fokuserat på forskning och marknadsföring av hushåll, bil-och energirelaterade produkter som lever upp till sin tradition av teknisk innovation och kvalitet för globala konsumenter. Prolong fortsätter att visa att nyckeln till företagets framgång som är att ge effektiva produkter med orubblig standard allt sedan företaget grundades: No Equal In The World®.

Prolong är ett varumärke från

Alla GoldenWest produkter är tillverkade med basoljor och ingredienser av högsta kvalitet.  GoldenWest har stor omsorg i tillverkningsprocessen. Detta inkluderar att välja rätta produkter i hela produktionskedjan och att garantera högsta kompetens med vårt program för kvalitetskontroll.