Kundutlåtanden

Made in USA

The Most Powerful Oil in the World ™

Vad säger användarna?

Tore Graneggen, Norge

Jag har använt Prolong produkter i flera år och i flera dragracing bilar. Det började när vi märkte en ökad förslitning på ram och vevlager, efter kraftig inbromsning och användning av bromsskärm med efterföljande nedgång i oljetrycket. Efter en säsong med Prolong oljetillsatser, såg vi att detta slitage var borta och vi kunde köra 4-5 säsonger på samma lager. Tills en 50-kronors oljefilter kollapsade och vi förlorade oljetryck helt. Men vi kunde köra 3 Repor utan att motorn rasade. Prolong bidrog säkert

till att vevaxel kunde slipas, och var helt i sin ordning. Mycket av anledningen till att moderna motoroljor inte är bra i dragrace motorer är inte så att de är av låg kvalitet, men de saknar många av de ämnen som fanns i motorolja innan. Som avvecklades

redan på 80-talet. På den tiden märkte vi det på ett ökat antal kamaxel haverier. Man trodde att det fanns problem med härdningen av kamaxlarna, medan problemet verkligen var att man hade tagit ut ämnen från oljan. Med dagens ventilfjädertryck på över 1000 pounds (öppna) Det är självklart att det finns krav på olja som inga moderna oljor kan uppfylla.

Jag kan i princip inte säga tillräckligt bra saker om Prolong. Jag bara älskar produkterna !!

Vad säger Islandsmästaren i Off Road

Påfrestningen i tävlingssport som Isländska OFF ROAD är minst sagt otrolig och jag är glad att få berätta om vår erfarenhet av Prolong Produkterna i vår racingjeep.

MOTOR: Vi har använt olika oljor i motorn för att uppnå ett bättre resultat och för att minska slitaget på delar som t.ex. Millitec-1, Castrol Tävlingsoljor m.m. men det är ingen tvekan att Prolong Engine Treatment har gett oss mångfaldig framgång i att minska slitage. Skillnaden var så stor att vi knappt kunde tro det. Som t.ex. i vår jämförelse av Millitec-1 och Prolong Engine Treatment blev resultatet, med Millitec-1 kunde vi köra 4 lopp på Ramlager tills vi fick byta ut dom., men med Prolong Engine Treatment i oljan körde vi 12 lopp och det var knappt synligt slitage på Ramlager.

AUTOMATLÅDA: Det är stora påfrestningar på växlarna i OFF ROAD tävlingar och det uppstår hög intern värme som gör att det alltid är varm doft av oljan. Med Prolong Transmission Treatment är oljan naturlig och slitaget har minskad dramatiskt hos oss.

FÖRDELNINGSLÅDA OCH DRIVAXLAR: Prolongs AFMT® har fungerar utmärkt, Delarna håller bättre.

EP- FETT: Vi använder Prolongs EP-2 fett i lager och alla smörjnipplar. Livslängden på alla delar har blivet längre. Fettet sköljs inte ut vid stora påfrestningar, underhållet har minskad.

SPL100 Multispray: Denna produkt är så exceptionellt bra och det går att använda på nästa vad som helst. Den är så bra att den skapar beroende, jag åker ingenstans utan att ha med mig SPL100.

Vi alla i Racing Teamet är överens om att Prolong har ingen motsvarighet i världen.

TEAM TRÖLLID: Sigurdur Th Jonsson

Hej Steini, Prolong i Sverige.

Skriver en sammanfattning om min upplevelse med Prolongs AFMT i vår racebuss. Vår racebuss är en ombyggd Helmark 420 SEL dubbeldäckare som är byggd på ett Scania Chassi. Motorn är en 420 hk Scania turbo sexa med en manuell vxl låda med tillsatsen Opti Cruise. Bussen är 4.20 hög samt 14.5 m lång och till denna har vi en vagn kopplad på 9 meter.

Hela ekipaget är 23.5 m långt samt har en tåg vikt på ca 22 ton.

Under hela tiden vi använt denna buss så har vi haft en dieselförbrukning på mellan 3,2 till 3,5 liter per mil lite beroende på körsätt och väglag.

Under våren 2016 så servade vi bussen med oljebyten mm och passade på att tillsätta Prolongs AFMT tillsats för lägre friktion i både motor vxl låda samt bakaxel. Under denna sommar har vi märkt en stor skillnad i framförallt bränsleekonomi då förbrukningen gått ner från mina nämnda 3,2-3,5 liter till så lågt som 2,7-3,0 liter per mil.

Tycker mig också uppleva att bussen "går lättare" rullar längre och behöver mindre gaspådrag men

detta är ju bara en personlig reflektion.

Eftersom INGET annat är gjort med bussen än just denna tillsats betyder det i alla fall i min värld att

det är just AFMT som gjort denna besparing.

Vi för kontinuerlig bok på alla körningar och tankningar så allt finns dokumenterat under de år vi kört

bussen. Kan bara säga att min upplevelse med Prolong är att de står för vad de säger.

Mvh Ronny Andersson Crew Chief Fast Girls Racing Team

Cykel Huset om SPL100

Cykel Huset är Idag en av Sveriges största enskilda cykelhandlare med ett stort och välsorterat utbud cyklar för såväl träning som vardagscykling. I verkstaden arbetar en av Sveriges mes ansedda reparatörer: Eivind Schultz. Cykel Huset är förbrukare och återförsäljare av Prolong. Så vi ställde frågan hur dom upplevde produkten SPL100® från Prolong.

 

Detta är Eivind Schultz svar: Vi har under årens lopp testat allt som finns på marknaden med olika resultat. Men för 2 år sedan fick vi i verkstaden en provburk av SPL100 från Prolong. Jag tänkte detta är bara en i mängden som vil sälja likvärdiga produkter som vi redan har. Men jag testade produkten och märkte med en gång att detta var något annat. Den kröp in över allt och band sig vid metallen. Jag ringde leverantören och bad om ytterligare information. Leverantören kom på besök med en maskin där man kan testa produkten och dess smörjförmåga och dessutom jämföra med andra produkter. Man trodde nästan det var något hokus pokus när man såg resultatet. I dag använder vi inget annat en Prolong och vi säljer den i våra butiker. Jag har aldrig testat eller arbetat med så bra produkt tydligare. Vi använder SPL100 och EP2 fettet från Prolong vid alla reparationer och service. Vi rekommenderar alla cyklister att serva sin cykel med Prolong.

Detta är utan konkurrens den bästa produkten på marknaden.

Eivind Schultz Cykel Huset Axel Dahlströms Torg

Roger Hansson om SPL100 Multiolja

Det springer försäljare hela tiden i vår verkstad och erbjuder världens bästa smörjprodukter. Därför var vi väldigt skeptiska när Steini från Prolong kom på besök. Men han skilde sig från mängden, han hade med sig en friktionsmaskin där han kunde jämföra Prolong med andra produkter. Det verkade som hokus pokus, men vi såg skillnaden med egna ögon. Vi hämtade alla våra super smörjmedel vi hade köpt och Jämförde med Prolong. De var skrot allihopa i jämförelsetestet. Nu används inget annat en Prolong i vår verksamhet. Vi tyckte i början att SPL100 sprayen var dyr, men efter vi började använda den insåg vi att det är den billigaste produkten vi har köp på grund av att den är så dryg.

Roger Hansson Mekaniska verkstad

Fast Mike Om Prolong:

Idag har vi officiellt en ny samarbetspartner med Prolong Sweden, som tillhandahåller tillsatser för oljor, motorolja framtagen för racing och även smörjolja som även funkar som rostlösare. Jag måste säga att demonstrationen i filmen är mycket bättre i verkligheten, då vi även testade med olika motoroljor. Resultatet är likvärdigt med filmerna på deras hemsida! rena oljor och även blandade med vatten, och även rent vatten, och vad för friktion det blir med endast en liten del av deras tillsats, jämfört med andra produkter på marknaden. En viktig del i framförallt tävlingsbilar, men även för gatbilar som man lätt inte tänker på, minskad friktion och värmeutveckling=lägre bränsleförbrukning och slitage. I nästan alla fall så räcker det med tillsatsen i din befintliga motorolja, en väldigt billig försäkring jämfört med totalhaveri på motorn. Fråga dig själv: om du får vatten i oljan, får oljebortfall, luftbubblor i oljan eller om oljetrycket försvinner helt, klarar sig motorn då? Tror du att Prolong kan göra någon skillnad?

Jag va väldigt fundersam, tills man får se det med egna ögon.

Fast Mike Drifting / Michael Andersson

Börje Qvarford om Prolong Engine Treatment

Meddelande: I mina kontakter med RoBo Bilservice och Farzad Moulaiyan, för bilservice, fick jag även rådet att använda Prolongs produkter till min Rånäsjulle i vilken det sitter en Yanmar marindiesel från 70-talet! Nu går motorn tystare och uppenbarligen effektivare eftersom marchfarten till sjöss ökat med 1,5 knop. Förhoppningsvis förlänger det livet på denna gamla motor ytterligare några år.

Börje Qvarfordt

Rolf Prolong Oil Stabilizer

Efter alla år som verkstad ägare har man kommit i kontakt med mängder av trolleriprodukter inom verkstadsbranschen. Så när jag blev presenterad för Prolong var jag skepsis. Men jag blev övertygad om att testa den i min gamla Mazda som rökte och dånade. Jag fick världens överraskning, motorn slutade ryka med en gång och går tystare och mjukare. Jag har för första gången rekommenderad en produkt till andra. Denna produkt slår allt som jag har provad genom åren.

Rolf F.D.Ägare av RoBo Bilservice

Mika Preem om Prolong Engine Treatment

Jag fick in en Volvo V50 som hade en körsträcka på 140,000km. Den lät inte bra i motorn och hade små oljeläckage lite varstans. Högt ventil skrammel och den rökte blå rök. Vi köpte Prolong Engine Treatmen på AD bildelar. Vi satte innehållet ur flaskan på motorn. Vi hörde direkt skillnad i motorljudet. Jag bad kunden att återkomma dagen efter när han hade kört bilen ett

tag. Jag trodde knappt mina ögon och öron. Motorn spann som en katt, ljudlöst och mjukt. De små oljeläckagen var borta. Nu har det gått 2 månader och kunden ger mig bägge tummarna upp när han åker förbi.

Absolut den bästa produkt jag har testat någonsin.

Mika Preem Verkstaden Björlandavägen.

Hans Östlund om Prolong Engine Treatment

Jag fick testa det första gången ombord på M/S Tor Anglia och köpte samtidigt 1 set att använda i min Volvo240 fungerade kanonbra men på vintern blev det (nästan) för effektivt för jag fick inskaffa en kupe` värmare för att få värme inne i bilen !

Därför ger jag med glädje 5 stjärnor/solar för Prolong !!! Hans Österlind

Janne Vm Almqvist har recenserat Prolong i Sverige – 5 stjärnor

Finns inget bättre. Har provat de flesta produkterna.

Har även haft besök och sett belastningstestet med egna ögon. Kanon grejor.

 

Mika Väsännen har recenserat Prolong i Sverige – 5 stjärnor

..mycket bra. har ej set eller prövat på något bättre

 

Johnny Adler har recenserat Prolong i Sverige – 5 stjärnor

Jag har Aldrig varit med om sådan smörjegenskap som PROLONG HAR

DET ÄR FRAMTIDENS PRODUKTER ALLE IHOPA.

 

Ronny Andersson har recenserat Prolong i Sverige – 5 stjärnor

..Kan sammanfatta SPL 100 på ett sätt - Kullager på spray.

 

Mika Vikla har recenserat Prolong i Sverige – 5 stjärnor

..SPL100 är den bästa universalsprayen jag någonsin använt

 

Copyright © All Rights Reserved

Prolong i Scandinavia

Hraun AB, Klangfärgsgatan 10A, 426 52 Västra Frölunda. Sweden.

Telefon +46 (0)31 691604, Mobil (0)730 608 801, E-post: prolong@hraun.se